Wykonanie

Ukochane bliny to te wytrawne, z kwaśną
śmietaną i
kawiorem. W słodkiej wersji też są ukochane, bo zamienia się tylko
sól z
syropem. Ale ten mus! To dopiero odkrycie! Wystarczy pulsacyjnie zmiksować składniki, dobrze schłodzić i nie potrzebne są bliny, można go wyżerać łyżeczką

Składniki na 20 placuszków:5 g świeżych
drożdży100 g
mąki pszennej200 ml letniego
mleka1 łyżeczka
syropu klonowegoDrożdże rozpuścić w
mleku. Dodać przesianą
mąkę i odstawić na minimum 30 minut. Ciasto, po tym czasie, powinno być puszyste i trochę bąbelkowe.Smażyć placuszki na suchej patelni lub delikatnie posmarowanej
olejem kokosowym.Mus:1 dojrzałe
awokado1 czubata łyżka karobu/kakao3 łyżki
syropu klonowegokilka listków
miętyszczypta
pieprzu cayenneWszystkie składniki zmiksować. Schłodzić. Smarować placuszki i składać jak kanapkę. Można dodać ulubione
owoce.