ßßß Cookit - przepis na Kanapka drwala z pieczoną karkówką.

Kanapka drwala z pieczoną karkówką.

nazwa

Wykonanie

Opcja dla zdeklarowanych mięsożerców. Karkówka pieczona w rękawie jest miękka, delikatna i chudziutka, bo cały tłuszcz wytapia się podczas długiego pieczenia. Najlepiej smakuje z chlebem na zakwasie i ogórkiem kiszonym.
karkówka [150 g]
cebula [50 g / pół sztuki]
chleb na zakwasie [90 g / 3 kromki]
ogórki kiszone [100 g]
papryka słodka [łyżeczka]
sól [łyżeczka]
czosnek granulowany [łyżeczka]
pieprz mielony [pół łyżeczki]
Karkówkę zamarynować w przyprawach z plasterkami cebuli przynajmniej przez 3 godziny (najlepiej na noc).
Piec karkówkę z cebulą w rękawie w piekarniku rozgrzanym do 175-180 stopni, przez 2,5 do 3 godzin.
Po wystudzeniu przełożyć na chleb i zjeść z cebulką i kiszonym ogórkiem.
Źródło:http://wilksyty.blogspot.com/2015/08/kanapka-drwala-z-pieczona-karkowka.html