Opcja dla zdeklarowanych mięsożerców. Karkówka pieczona w rękawie jest miękka, delikatna i chudziutka, bo cały tłuszcz wytapia się podczas długiego pieczenia. Najlepiej smakuje z chlebem na zakwasie i ogórkiem kiszonym.► karkówka [150 g]► cebula [50 g / pół sztuki]► chleb na zakwasie [90 g / 3 kromki]► ogórki kiszone [100 g]► papryka słodka [łyżeczka]► sól [łyżeczka]► czosnek granulowany [łyżeczka]► pieprz mielony [pół łyżeczki]Karkówkę zamarynować w przyprawach z plasterkami cebuli przynajmniej przez 3 godziny (najlepiej na noc).Piec karkówkę z cebulą w rękawie w piekarniku rozgrzanym do 175-180 stopni, przez 2,5 do 3 godzin.Po wystudzeniu przełożyć na chleb i zjeść z cebulką i kiszonym ogórkiem.