Wykonanie

Na zbliżające się upały idealna będzie chłodząca, ale zdrowa przekąska w formie domowych
lodów na patyku. Nie zawierają tyle
cukru co sklepowe, a poza tym do ich przyrządzenia możemy wykorzystać ulubione
owoce. Dzisiejszy przepis to tak naprawdę zamrożony koktajl z
arbuza i
truskawek, który wspaniale gasi pragnienie. Polecam, smacznego:)Przepis Laury Vitale na 4-5 foremek:ok. 2 szklanek pokrojonego
arbuza,ok. 1-2 szklanek
truskawek (kilka odłożyć i pokroić na plasterki),2 łyżki
wody,odrobina
soku z limonki,opcjonalnie
cukier puder lub
miód do posłodzenia
Owoce wraz z
sokiem z limonki przełożyć do blendera i zmiksować na koktajl. Dosłodzić do smaku. Płyn przelać do foremek (do 3/4 wysokości), do których wcześniej nałożyć po kilka plasterków
truskawek. Zamknąć foremki, mrozić najlepiej przez całą noc. Gotowe
lody najłatwiej wyciągniemy, gdy na chwilę zanurzymy foremki w gorącej wodzie.