Wykonanie
National Almond Day. Dziś moje ukochane
migdały mają swoje święto, toteż nie mogłam sobie odmówić przyjemności uczczenia tego. Jako że po weekendzie w towarzystwie przepysznej napoleonki nie miałam ochoty na słodkości postanowiłam zrobić
filety z piersi kurczaka w płatkach
migdałów. Po prostu poezja, kto nie jadł musi koniecznie spróbować. Robi się bardzo prosto a wygląda efektownie i do tego fantastycznie smakuje.
SKŁADNIKI:
piersi kurczakamąkajajkopłatki migdałówPiersi kurczaka pokroić i lekko rozbić (jak na
schabowe).
Mięsko doprawić (u mnie
przyprawa do mięs Knorr). Każdy kawałek
kurczaka obtaczać w
mące, następnie w rozbełtanym
jajku i na końcu w płatkach
migdałowych, które należy lekko docisnąć do
mięska aby lepiej się trzymały. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć ok 7 minut z każdej strony.