ßßß
SKŁADNIKI: (na tortownicę 28cm, blachę 24x24cm)1/2 masła1 szkl cukru pudru1 kg twarogu sernikowego (u mnie President)9 łyżeczek żelatyny3/4 szkl zimnej wody600 ml śmietanki 30%100g czekolady gorzkiej (ja akurat nie miałam więc dałam mleczną+4 łyżki kakao)100g czekolady mlecznej100g czekolady białejUwaga: czekolady muszą być dobrej jakości bo niektóre najtańsze czekolady mają tak jakby kwaskowaty posmak, który może popsuć smak - wiem, bo sama raz popełniłam ten błąd:)Ponadto:biszkoptyewentualnie kakao słodkie do dekoracji (u mnie Puchatek)
1. Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić aż napęcznieje. Następnie podgrzewać ją aż do całkowitego rozpuszczenia.2. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać twaróg.3. Kilka łyżek masy serowej dodać do żelatyny, miksować do uzyskania gładkiej masy, wlać całość do masy serowej.4. Śmietankę ubić na sztywno i również dodać do masy serowej. Całość podzielić na 3 części.5. Czekoladę gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać do 1 części masy serowej, zmiksować.6. Na spód formy rozłożyć biszkopty. Wylać masę z gorzką czekoladą, włożyć na chwilę do zamrażarki.7. Czekoladę mleczną rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać do 2 części masy serowej, zmiksować. Wylać na pierwszą warstwę. W łożyć na chwilę do zamrażarki.8. Czekoladę białą rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać do 3 części masy serowej, zmiksować. Wylać na drugą warstwę. Ozdobić kakao lub zetrzeć na wierzch czekoladę. Odstawić do lodówki (najlepiej na całą noc).