ßßß
Gotowany (schłodzony) sernik z serka wiejskiego podany z grillowanymi morelami i podprażonymi płatkami migdałowymiPrzepis:brak konkretnej inspiracji - kiedyś czytałam o nim i zrobiłam podobnie do tego z twarogu/ 1 porcja /składniki:200 g serka wiejskiego*średnie jajko30 ml mlekaczubata łyżka lub dwie** budyniu śmietankowego lub waniliowego1-2 łyżki cukru lub coś innego do posłodzeniajak zrobić?Serek wiejski zmiksuj (np. blenderem) na gładką masę, dodaj jajko i ponownie zmiksuj. Tak przygotowaną masę przelej do garnuszka i gotuj na średnim ogniu.W międzyczasie budyń dokładnie wymieszaj z mlekiem, a następnie wlej do gotującego się serniczka. Gotuj, aż sernik zacznie gęstnieć, zdejmij z ognia i dosłódź do smaku. Gotowy przełóż do naczynka.Gotowany sernik z serka wiejskiego można jeść na ciepło lub na zimno. Szczerze rekomenduję wersję schłodzoną w lodówce.Swój sernik podałam z grillowanymi (na grillu elektrycznym) morelami i podprażonymi płatkami migdałowymi.** w zależności od gęstości serka wiejskiego - jak jest w nim dużo śmietanki to dajcie dwie łyżki budyniu
Dlaczego to wcielone zło wygląda tak słodko kiedy śpi?