ßßß
Biszkopt:przepis z bloga Moje Wypieki - upiekłam w tortownicy 18cm zmniejszając porcję ciasta o połowęKrem:budyń waniliowy lub śmietankowy500ml świeżego soku pomarańczowego Marwit+ opcjonalnie cukier do smakuBita śmietana:500ml śmietany 30 lub 36%3-4 łyżki cukru pudru2 śmietan fixy1. Przygotowujemy biszkopt zgodnie z przepisem. Zostawiamy do całkowitego wystudzenia i przekrawamy na pół.2. Przygotowujemy krem: budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, ale mleko zastępujemy sokiem pomarańczowym.3. Jedną z przekrojonych części biszkopta kładziemy do zamkniętej tortownicy i wylewamy na nią gorący krem. Przykrywamy drugim płatem ciasta i zostawiamy do całkowitego wystudzenia.4. Śmietanę przelewamy do miski, ubijamy ją z cukrem i śmietan fixami.5. Wyjmujemy ciasto z tortownicy. Na wierzch kładziemy obficie bitą śmietanę. Rozsmarowujemy ją również na bokach. Dekorujemy wedle uznania.


