ßßß Cookit - przepis na Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

nazwa

Wykonanie

Początek lata pachnie koprem, czosnkiem i ogórkami małosolnymi.
Ciekawe jest to, że czas oczekiwania, aż ogórki małosolne będą gotowe do jedzenia, zależy od pogody. Czym jest cieplej, tym szybciej się robią.
Składniki:
małe ogórki gruntowe
czosnek
gałązki kopru
korzeń chrzanu
sól
Wykonanie:
Do słoika wkładamy ogórki, kilka obranych ząbków czosnku, gałązki kopru, obrany korzeń chrzanu. Całość zalewamy gorącą osoloną wodą: na litr wody 1 czubata łyżka soli. Uzbrajamy się w cierpliwość i po 2 dniach zajadamy pyszne ogórki małosolne.
Smacznego.
Źródło:http://smakmojegodomu.blogspot.com/2015/07/ogorki-maosolne_7.html