Wykonanie
Rozpoczął się sezon grillowy. Wolna sobota, działka, słońce, grill, węgiel drzewny, leżak i kryminał w ręku. Oto jeden ze sposobów spędzania przeze mnie czasu wolnego.Dzisiaj danie dla amatorów smażonej
cebulki. Ach ten aromacik :)
Składniki:
biała kiełbasa4
cebulesól6 łyżek
olejuPrzygotowanie:Rozpalamy grilla.
Cebulę będziemy przygotowywać na folii aluminiowej. W tym celu wykorzystamy około 50 centymetrowy kawałek folii.Należy pamiętać, że produkty zawsze kładziemy na stronie błyszczącej. Po zawinięciu produktu matowa strona folii ma być na zewnątrz.
Cebulę obieramy, kroimy na krążki, wykładamy na folię aluminiową.Dodajemy
olej, solimy według uznania, zawijamy brzegi folii do góry, tworząc "mieszek" i kładziemy na grillu.
Cebula robi się dość długo, koło 30- 40 minut. Podczas smażenia można ją kilka
razy pomieszać i spróbować, czy ma odpowiednią miękkość. Mieszać
cebulę należy łyżką, uważając, aby nie przedziurawić folii.W międzyczasie kładziemy na grillu
białą kiełbasę.
Kiełbasa robi się krócej od
cebuli.Czas grillowania zależy od temperatury w grillu.Smacznego.