Wykonanie
Cześć :)Dzisiaj chcę Wam zaproponować szybkie i pyszne danie :)
Ser z chrupiącymi
orzechami, aromatycznym
czosnkiem, a wszystko skąpane w słodkim miodzie, czy to może źle smakować? :)Zapraszam!Składniki:2 sztuki
sera camembert2 ząbki
czosnku2 łyżki
miodu1 garść
orzechów włoskichWykonanie:
Serki umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, u mnie małe garnuszki do zapiekania.W każdym robimy dziurki nożem, każdy
ser smarujemy 1 łyżką
miodu.
Czosnek kroimy w słupki i w miarę możliwości wkładamy w otwory, jeśli się nie da, układamy na powierzchni. Podobnie z
orzechami - wkładamy je w otwory.
Sery pieczemy ok 20 -25 minut w 180 st., aż będą płynne.
Podajemy ze świeżym
pieczywem, które maczamy w płynnym
serze.Smacznego!