Wykonanie
Sałatki
makaronowe mają w sobie to "coś". Chętnie zabieram je do pracy w roli drugiego śniadania. Są pożywne, a co równie ważne - po prostu smaczne. Dzisiejsza propozycja znajdzie zapewne i zwolenników, i przeciwników. W zależności od tego, czy ktoś lubi zupki chińskie, czy też nie :)
Składniki:2 zupki chińskie ostre1 szkl. wrzącej
wody1
czerwona papryka2 zielone
ogórki1 puszka
kukurydzy1 ugotowana
pierś z kurczakamajonezSposób przygotowania:
Makaron z zupek chińskich pokrusz w misce, dodaj
przyprawy - nie dodawaj
oleju! Zalej szklanką wrzącej
wody i przykryj. Odstaw na 5 minut, by spęczniał.
Paprykę i
ogórki pokrój w kostkę. To samo zrób z
piersią z kurczaka.
Kukurydzę odsącz. Wszystkie składniki wymieszaj z
makaronem i
majonezem. Jeśli uważasz, że
sałatka jest za mało ostra, możesz ją doprawić.