Wykonanie
Testowałam niedawno dwa nowe przepisy na muffinki - i choć pewnie jeszcze wiele testów przede mną :) - to gorąco polecam Wam ten. Białe ciasto z kawałkami
gorzkiej czekolady. Jeśli lubicie możecie wkomponować
mleczną, deserową,
bakaliową... Wybór należy do Was :)
Składniki:2 szkl.
mąki3 łyżki
cukru80 g
gorzkiej czekolady1 łyżka
proszku do pieczenia1
jajko1 szkl.
mleka125 ml
olejuSposób przygotowania:
W jednej misce wymieszaj wszystkie suche składniki wraz z grubo posiekaną
czekoladą. W drugim naczyniu wymieszaj składniki mokre i wlej je do suchych. Wymieszaj wszystko łyżką. Ciasto przełóż do wyłożonej papilotkami formy do pieczenie muffinek do 2/3 wysokości. Piecz w 180 st. przez ok. 20 minut.