Jako dziecko nie znałam święta "Halloween". Nie miałam pojęcia, że dynia i duszki, nietoperze i pająki mogą powodować stan wyczekiwania. Hasło "Cukierek albo psikus" nie niosło ze sobą żadnych emocji. Sama go nie obchodzę. Nie przebieram się, nie dekoruję domu. Ale... cukierki zawsze mam przygotowane. Moja siostra postanowiła w tym roku zabłysnąć halloweenowo i namówiła mnie na wspólne pieczenie i dekorowanie ciastek. Przygotowałyśmy je według dwóch przepisów. W tym pościecynamonowe... wkrótce anyżkowe ;)Składniki:25 dag mąki1 jajko10 dag masła lub margaryny10 dag cukru pudru1 łyżeczka cynamonu1 łyżeczka proszku do pieczenialukierbarwniki spożywczeSposób przygotowania:Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia posiekaj z masłem. Dodaj cukier, jajko i cynamon. Wyrób ciasto. Rozwałkowuj ciasto na grubość 5-8 mm i wycinaj foremkami ciasteczka. piecz około 8-10 minut do zezłocenia w temp. 160-170 st.Po wystudzeniu polukruj według uznania.Ciasteczka wg przepisu - 1,3,4,5 :) Ciasteczko nr 2 - anyżkowe, a przepis już wkrótce :)