Wykonanie
Jeden przepis, a tyle ulubionych smaków. Ciemne
kakao.
Gorzka czekolada.
Wiśnie. Ubóstwiam takie połączenie. Najlepiej smakuje mi w chłodny wieczór. Z
kubkiem gorącego
mleka. Lato w pełni, ale wieczory jakby jesienne... Te muffiny mają w sobie olbrzymią dawkę dobrej energii. Może warto ją wykorzystać?
Składniki:1 szkl. wydrylowanych
wiśni2 szkl.
mąki pszennej1/4 szkl. ciemnego
kakao1 łyżka
sody oczyszczonej1 łyżeczka
proszku do pieczenia2/3 szkl.
cukru80 g gorzkiej posiekanej
czekolady125 ml
oleju2/3 szkl.
maślanki2
jajkaSposób przygotowania:Wymieszaj w dwóch naczyniach osobno składniki suche i mokre. Mokre wlej do suchych i dodaj
wiśnie i
czekoladę. Wymieszaj do połączenia składników. Papilotki do muffinek wypełnij do 3/4 wysokości. Piecz około 25 minut w 190-200 st.