Wykonanie
Lato to okres kiedy najczęściej jemy
lody szczególne w upalne dni. Najlepszy deser
lodowy to ten polany
owocowym musem z dodatkiem świeżych
owoców. Kiedy z
nalewki malinowej pozostały mocno
alkoholowe malinki przełożyłam je do słoików, aby dodawać do
herbaty . Takie nasączone
owoce świetnie sprawdziły się w roli musu. Dodatkowym plusem jest krótki czas przygotowania.Czas przygotowania : 10 minSkładniki:łyżeczka
miodu,kiść ciemnych
winogron,szklanka
malin z
nalewki (250 ml) lub świeże
maliny zalane szklanką
wódkiPrzygotowanie:Do miski blendera wrzucić
maliny, dodać łyżeczkę
miodu i miąższ
winogron. Całość zblendować, a następnie przetrzeć przez sitko dla uzyskania gładkiej konsystencji.Propozycja podania:2
brzoskwinie,2 gałki
lodów waniliowych,mus pijany,
maliny i listki
mięty lub
melisy do ozdobyDo pucharków na spód ułożyć ćwiartki
brzoskwiń, gałki
lodów, całość polać musem, posypać świeżymi
owocami i przyozdobić listkami
melisy lub
mięty.