Wykonanie
Przepraszam za małe opóźnienie postowe. Ale jeden dzień zwłoki mam nadzieję, że Was nie zniechęcił do cyklu dla studentów! Dzisiaj przysmak prawdziwego mężczyzny. Banalnie proste i tanie danie. Już żaden facet nie wywinie się od gotowania słowami: 'Ale ja nie umiem!'. Z tym daniem poradzi sobie każdy. Obiecuję! :)Nie ma na co czekać i zabieramy się za gotowanie!
składniki:300 g
kiełbasy kruchej1 kg
ziemniaków1
marchew1 duża
cebula3 ząbki
czosnkuolejprzyprawy:
papryka słodka,
papryka ostra,
pieprz,
sól,
zioła prowansalskieCebulę kroimy w piórka, a
czosnek na plasterki i dusimy na
oleju, aż
cebula będzie szklista. Kroimy
ziemniaki w kostkę i wrzucamy do
cebuli i dusimy 10 minut. Następnie obieramy
marchew i również kroimy w plastry i wrzucamy do garnka wraz z
przyprawami. Dusimy około 20 minut, po czym wrzucamy pokrojoną w plastry
kiełbasę. Dusimy jeszcze do momentu, aż
ziemniaki będą miękkie.