Wykonanie
Zamiast sklepowej nutelli bardzo fajny krem można zrobić z
avokado, jak wiecie jest ono bogate w kwasy omega 3 i 6 jest to przy okazji zdrowy tłuszcz. Im mniej chemii i konserwantów tym lepiej dla naszych organizmów.Składniki :1 dojrzałe
avokado1 dojrzały
banan1 kopiasta łyżeczka
miodu (u mnie gryczany)2 łyżki gorzkiego
kakao (np. E. Wedel)garść
orzechów (u mnie
migdały)Przygotowanie :
Avokado kroimy na pół i wydrążamy miąższ (ja wycisnęłam, bo moje
avokado było bardzo, bardzo dojrzałe),
banana rozgniatamy widelcem, dodajemy
miód i
orzechy całość mieszamy blenderem (ja to zrobiłam ręcznie przy pomocy łyżki) przekładamy do wyparzonego słoika zakręcamy, wstawiamy do lodówki (lub jemy odrazu) na max. 2 dni. Smacznego