Wykonanie
Parę miesięcy temu ciasto to jedliśmy u znajomych i tak strasznie zapadło mi w pamięć, że musiałam poprosić o przepis i zrobić w domu. Pysznie
czekoladowe puchate podane z
cukrem pudrem. Polecam (
Asia dziękuję za przepis).Składniki:1 i 1/2 szklanki
mleka (u mnie wiejskie)2
jajka2 szklanki
mąki tortowej1 szklanka
oleju1 szklanki
cukru (może być brązowy)2 łyżeczki
sody oczyszczonej3 łyżki
kakao3 łyżki kwaśnego
dżemu (dałam
śliwkowy)Przygotowanie:Wszystkie składniki (powinny być w temperaturze pokojowej jak przy każdym cieście), mieszamy, (ja użyłam miksera) przelewamy do okrągłej formy wyłożonej papierem do wypieków i pieczemy do suchego patyczka 40-50 minut w temperaturze 180 st. Lekko przestudzone posypujemy
cukrem pudrem. Smacznego