Jedna z moich ulubionych zup, pyszna kwaśna na własnych kiszonych ogórkach. MniamSkładniki:2 marchewki1 pietruszkakawałek wołowiny (lub jakiekolwiek inne mięso czy kość)3 małe ziemniaczkikońcówki zielonych szparagów (opcjonalnie ja akurat miałam więc wykorzystałam)1/2 kubka wody z kiszenia ogórkówkilka startych ogórków kiszonych (u mnie 3)śmietana 18 %Przygotowanie:Mięso wkładamy do garnuszka, solimy i gotujemy 20-30 minut, następnie dodajemy marchewkę, pietruszkę, szparagi i pokrojone ziemniaki gotujemy ok. 30 minut (w zależności od tego kiedy ziemniaki będą miękkie), blisko końca doprawiamy solą i pieprzem oraz wodą z ogórków. Na sam koniec dodajemy starte ogórki. Odlewamy parę łyżek zupy i mieszamy z kilkoma łyżkami śmietany następnie wszystko przelewamy do garnuszka i chwilę mieszamy, można dodać świeży koperek. Smacznego