ßßß Cookit - przepis na Smoothie z avokado i szpinakiem... i mleko migdałowe I

Smoothie z avokado i szpinakiem... i mleko migdałowe I

nazwa

Wykonanie

Wszyscy robią smoothie ja też postanowiłam zrobić.... moje będzie delikatnie słodkie z migdałami bananem i odrobiną szpinaku
Składniki na 3 szklanki 250 ml:
pół dojrzałego avokado
łyżeczka miodu ( np. rzepakowy)
2 banany
duża garść liści szpinaku
mleko migdałowe
Mleko migdałowe :
1 szklankę migdałów zalewamy wodą i zostawiamy na noc lub w szybszej wersji na godzinę żeby się namoczyły, następnie przelewamy migdały z wodą do blendera i dodajemy drugą szklankę wody, miksujemy parę minut i przelewamy wszystko przez sitko, pulpę z migdałów odstawiamy możemy ją wykorzystać do ciasta, muffinów lub do jogurtu z musli, szklankę mleka migdałowego (wyjdą nam go w sumie 2) wlewamy do blendera i robimy smoothie ;-)
Przygotowanie:
Szklankę mleka migdałowego, garść szpinaku, dwa banany avokado i łyżkę miodu blendujemy na gładko przelewamy do szklanek i pijemy.
Źródło:http://www.wariatkawkuchni.pl/2014/10/smoothie-z-avokado-i-szpinakiem-i-mleko.html