Wszyscy robią smoothie ja też postanowiłam zrobić.... moje będzie delikatnie słodkie z migdałamibananem i odrobiną szpinakuSkładniki na 3 szklanki 250 ml:pół dojrzałego avokadołyżeczka miodu ( np. rzepakowy)2 bananyduża garść liści szpinakumlekomigdałoweMlekomigdałowe :1 szklankę migdałów zalewamy wodą i zostawiamy na noc lub w szybszej wersji na godzinę żeby się namoczyły, następnie przelewamy migdały z wodą do blendera i dodajemy drugą szklankę wody, miksujemy parę minut i przelewamy wszystko przez sitko, pulpę z migdałów odstawiamy możemy ją wykorzystać do ciasta, muffinów lub do jogurtu z musli, szklankę mlekamigdałowego (wyjdą nam go w sumie 2) wlewamy do blendera i robimy smoothie ;-)Przygotowanie:Szklankę mlekamigdałowego, garść szpinaku, dwa bananyavokado i łyżkę miodu blendujemy na gładko przelewamy do szklanek i pijemy.