Wykonanie
            To jedna z najlepszych babek na świecie. Będzie nam się zawsze kojarzyć z dzieciństwem. Jest naszą kolejną propozycją na zbliżające się Święta Wielkanocne.Delikatna i puszysta...Smacznego;)Skladniki;25 dkg 
margaryny,6 jaj,30 dkg 
mąki,1 
cukier waniliowy,2 łyżeczki 
proszku do pieczenia,20 dkg 
cukru,6 łyżek 
śmietany / u nas 
jogurt naturalny/,1 łyżeczka 
kakao,Wykonanie;
Margarynę ucieramy z 
cukrem i dodajemy po jednym 
żółtku, po każdym dobrze miksując. Następnie dodajemy 
mąkę wymieszaną z 
cukrem waniliowym i 
proszkiem do pieczenia, naprzemiennie ze 
śmietaną. Z 
białek ubijamy pianę i delikatnie mieszamy z 
ciastem. Do 1/3 ciasta dodajemy 
kakao i delikatnie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Do przygotowanej foremki wlewamy jasne ciasto a następnie ciemnie - delikatnie dociskając drewnianą 
łopatką. Pieczemy ok. 40 minut.
