Wykonanie
            Dziś babkę ucieraną, jest wilgotniejsza od babki drożdżowej i nie czerstwieje tak szybko, pod warunkiem że coś zostanie :).

Składniki:25 dag 
margaryny6 jaj30 dag 
mąki20 dag 
cukru kryształu1 
cukier waniliowy6 łyżek gęstej kwaśnej 
śmietanyWykonanie:
Margarynę utrzeć z 
cukrem, dodając po jednym 
żółtku, następnie naprzemiennie 
mąkę wymieszaną z proszkiem do piecza i 
śmietanę, na końcu wmieszać 
bakalie.Z 
białek ubić pianę i delikatnie wmieszać w ciasto, Do 1/3 części ciasta dodać 
kakao i wymieszać. Na dno foremki przełożyć ciasto białe, a na nim rozprowadzić ciasto ciemne. Delikatnie docisnąć do dna drewnianą 
łopatką. Piec przez ok. 40 min w temp. ok. 180 st. C. Po upieczeniu polukrować lub posyp 
cukrem pudrem.Smacznego!
