ßßß Cookit - przepis na Kiszone jablka korzenne

Kiszone jablka korzenne

nazwa

Wykonanie

Anioły bardzo zapracowane, ale nie dajemy się...choć z niczym nie możemy zdążyć...kiedy będzie weekend??????A tymczasem przetwory się robią:)
Składniki;
4 kg niedużych jabłek,
kawałek cynamonu,
kilka goździków,
pieprz,
5 listków laurowych,
gwiazdka anyżu,
parę ziaren jałowca
sól,
Po przyprawy zapraszamy do SKWORCU
Wykonanie;
Jabłka myjemy. Układamy w słoikach i dodajemy przyprawy. 2 litry wody gotujemy z 3 łyżkami soli.Gdy ostygnie zalewamy jabłka. Przykrywamy ściereczką. Jabłka można już jeść po 10-14 dniach.
/źródło Magazyn Kuchnia/
Źródło:http://aniolywkuchni.blogspot.com/2014/10/kiszone-jablka-korzenne.html