Wykonanie
Składniki(na 2 porcje)- 200 g purée z dyni,- ½
banana (ok. 60g),- ½ szklanki soku z
pomarańczy (ok. 100 ml),- ½ łyżeczki
cynamonu,- kawałek świeżego
imbiru (startego na tarce),- ½ łyżeczki
miodu (ok. 6g),- szklanka
mleka 2% (ok. 250ml).Sposób przygotowania1. Miksujemy wszystkie składniki.
Koktajl z dyni jest bogaty w:- β- karoten, który jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo,- wapń, który odpowiada za prawidłową budowę kości.Wartość odżywcza jednej porcji:
Porcja waży: ok. 300 mlEnergia: 197 , 07 kcal
Białko: 19,9 gTłuszcze: 4 , 2 gWęglowodany: 32 , 1 gBłonnik pokarmowy : 6 , 5 gSmaczneg o i zdr o we goTrójko lorowa Tę cza