Wykonanie
Kto ma ochotę rozpocząć dzień od pulchnych racuchów bananowych? Są niezwykle proste i mega dobre - chrupiące na zewnątrz i miękkie wewnątrz. Do tego kubek
mleka, albo lepiej - szklanka domowego soku z
jabłek. Tak, takie poranki lubię najbardziej. Skusicie się? :Dskładniki:2
jajka1 szklanka
mąki2 łyżki
cukru3-4 łyżki
jogurtu naturalnego1 łyżeczka ekstraktu
waniliowego1 łyżeczka
proszku do pieczenia2 średnie
banany (posiekane)
Mąkę przesiać do miski z
proszkiem do pieczenia, dodać
cukier i połączyć. Do suchych składników dodać
jajka,
jogurt i ekstrakt
waniliowy, wymieszać. Na koniec dodać drobno posiekane
banany, dobrze połączyć. Układać na rozgrzanym
oleju po ok. 1 łyżce ciasta i smażyć na zloty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami.Smacznego! :)