ßßß
ciasto:250 g mąki pszennej125 g zimnego masła120 g cukru pudru1 jajkokrem:400 ml mleka1 opakowanie budyniu waniliowego2 łyżeczki cukru30 g masłasok z połowy limonkidodatkowo:3-4 owoce kiwiwykonanie:Mąkę, zimne masło pokrojone w kostkę, cukier puder oraz jajko umieścić w misce lub na stolnicy i szybko zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części i schłodzić w zamrażarce przez ok. 30 minut.Formę do tarty posmarować masłem (można też posypać mąką lub bułką tartą). Schłodzonym ciastem równomiernie wyłożyć formę do pieczenia. Następnie przy pomocy widelca lub wykałaczki wykonać w cieście niewielkie otworki. Piec w temperaturze 200 º C przez ok. 30 minut. Wyjąć i ostudzić.W tym czasie przygotować budyń według przepisu na opakowaniu. Po wystudzeniu dodać masło i sok wyciśnięty z połowy limonki. Dokładnie wymieszać. Krem wyłożyć na wystudzoną tartę.Kiwi obrać ze skórki, pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na krem. Schłodzić w lodówce i podawać.Smacznego! :)




