Wykonanie
Muszę przyznać, że chwilowo zaczęłam odgrzebywać przepisy wykonane jakiś czas temu, lecz nieopublikowane jeszcze na blogu. Cierpię aktualnie na brak nowych zdjęć, ponieważ ostatnio mam mało czasu na gotowanie nowych dań oraz ich późniejsze fotografowanie. Myślę, że za jakiś czas sytuacja się unormuje, ale
póki co zajmę się porządkami w folderze z zaległymi przepisami. Dzisiaj w oko wpadła mi przepyszna
kawa bananowa, którą gorąco polecam na osłodę chłodnego, jesiennego popołudnia ;).
Składniki:75 ml
mleka125 ml wrzątkustołowa łyżka
kawystołowa łyżka
masła czekoladowegopół
bananado dekoracji:kilka plastrów
bananabita śmietanystarta
czekoladaPrzygotowanie:Na początek 50 ml
mleka blendujemy z połową obranego
banana.
Kawę zalewamy gorącą
wodą, dodajemy do niej łyżkę
masła czekoladowego i mieszamy aż się rozpuści.
Kawę łączymy z mieszanką
mleczno-
bananową, a następnie spieniamy 25 ml
mleka i gotową piankę wylewamy na wierzch
kawy. Całość dekorujemy
bitą śmietaną, startą
czekoladą oraz plasterkiem
banana.Smacznego!