Sezonu malinowego ciąg dalszy. Tym razem mam dla Was przepis na pyszny, ucierany placek, który jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Osobiście uwielbiam tego typu ciasta, szczególnie latem kiedy mamy duży wysyp różnego rodzaju owoców.Składniki:3 duże jajka150 g masła3/4 szklanki brązowego cukru1,5 szklanki mąki pszennej1,5 stołowej łyżki kakaoopakowanie cukru waniliowegołyżeczka proszku do pieczeniacukier pudergarść malinPrzygotowanie:Masło roztapiamy i studzimy. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy przesianą wcześniej mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Mieszamy delikatnie łyżką. Dolewamy ostudzone masło i mieszamy. Ciasto wylewamy na blaszkę o wym. 20x20cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Na górze umieszczamy maliny. Posypujemy dwoma łyżkami cukru pudru. Pieczemy przez 40-45min w temperaturze 170 st. C. Wyciągamy z piekarnika i odstawiamy na kratce do całkowitego ostudzenia. Smacznego!