Wykonanie
Wracamy do słodkości, bo każdy lubi osłodzić sobie czasem popołudnie. Jeżeli kogoś zachęci zawartość pucharka, to ostrzegam...deser jest mega słodki. No ale ze mnie jest łasuch i czekoladoholik, więc ta słodkość mi odpowiada.
Składniki:
tabliczka
deserowej czekolady GRAND CRU - 70%
kakao z Ghany od Manufaktury
Czekoladytabliczka
mlecznej czekolady z orzechami5 łyżek
miodu rzepakowego (ten biały o konsystencji kremu)3 łyżki aromatu karmelowego550ml kremówkiPrzygotowanie:Kremówkę ubijamy na sztywno.
Czekolady rozpuszczamy oddzielnie w kąpieli
wodnej i przekładamy do dwóch różnych miseczek. Kremówkę dzielimy na cztery części. Pierwszą część mieszamy z rozpuszczoną, ostudzoną,
deserową czekoladą. Drugą tak samo łączymy z rozpuszczoną i ostudzoną
mleczną czekoladą. Do trzeciej części dodajemy
miód, a do czwartej aromat karmelowy. Warstwy kremów układamy w pucharkach. U mnie kolejno: z karmelem, deserowa, miodowa i
mleczna czekolada. Dekorujemy wedle uznania Schładzamy w lodówce przez kilka godzin. Smacznego!