Wykonanie
Ugotowałam za dużo
płatków jaglanych i postanowiłam, że zrobię z nich coś ciekawego i smacznego.Nie licząc czasu gotowania
płatków, przygotowanie tego prostego deseru zajęło mi 5 minut, a może nawet mniej. Jeśli więc macie ochotę na coś słodkiego, bez wyrzutów sumienia to polecam!To moja wariacja na temat składników, które należy jeść w okresie przygotowawczym do detoxu -
płatków jaglanych,
miodu i
kakao (prawdziwego - nie jakiegoś słodkiego ohydztwa ;)).Jaglany
pudding czekoladowySkładniki:30g suchych
płatków jaglanychłyżeczka
kakaomiód do smaku
Płatki jaglane gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, czyli jak tutaj .Gdy ostygną wstawiamy je na godzinę do lodówki, żeby się porządnie schłodziły.Następnie blendujemy je na gładko z
miodem i
kakao.Podajemy od razu - gdy odstoją mogą puścić
wodę i stracić "
puddingową" konsystencję, na rzecz stanu ciekłego.Smacznego!