ßßß Cookit - przepis na Fasolka szparagowa z cebulką

Fasolka szparagowa z cebulką

nazwa

Składniki

Wykonanie

To już ostatnie chwile szparagi , na mojej działce oczywiście. Bardzo smakuje mi z bułką tartą ale wczoraj zrobiłam ze smażoną cebulką.
Szparagę płuczemy, obcinamy końcówki, gotujemy w posolonej wodzie około 15 min.
Dodatek:
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
1cm kawałek świeżego imbiru
2 łyżki masła
Obraną cebulkę kroimy w drobną kostkę, obrany czosnek miażdżymy, kroimy. Imbir obieramy, kroimy w kostkę. Na masełku podsmażamy cebulkę na małym ogniu by zmiękła i się zeszkliła następnie dodajemy imbir i czosnek i podsmażamy do zrumienienia.
Ugotowaną fasolkę posypujemy cebulką.
Źródło:http://kuchniamagorzata.blogspot.com/2013/08/fasolka-szparagowa-z-cebulka.html