ßßß
Składniki :laska pikantnego chorizo (~150g)puszka ciecierzycy (400g)1 cebula2 ząbki czosnku1 łyżka natki pietruszkiszczypta wędzonej paprykisol, pieprz
Przygotowanie :Chorizo pokroić w plasterki i wrzucić na patelnię, smażyć na niewielkim ogniu aż kiełbaska lekko się przyrumieni i wytopi się z niej tłuszcz. Dodać drobno posiekana cebulę i czosnek pokrojony w cienkie plasterki. Wszystko smażyć przez kilkanaście minut do czasu aż cebula zmięknie. Ciecierzycę odsączyć i wrzucić na patelnię, delikatnie wymieszać, aby pokryła się tłuszczem wytopionym z chorizo i lekko podgrzała. Doprawić do smaku sola i pieprzem, wędzoną papryka i dodać posiekana natkę pietruszki. Podawać gorące.
Smacznego !