Wykonanie
Dziś z okazji Halloween postanowiliśmy przygotować coś "strasznego" do spożycia. Wraz ze mną halloweenowe potrawy przygotowały
Gin, Ola i
Maggie .Jak zapewne zauważyliście na blogach już od pewnego czasu pojawiają się palce, pajęczyny,
dynie... Ja nie przepadam za pieczeniem i
słodyczami, a nic wytrawnego nie przychodziło mi do głowy, co było by związane z dniem duchów i jeszcze jakoś odpowiednio wyglądało. Ostatecznie zdecydowałam się przygotować post dla dorosłych - z
alkoholem. Przecież dorośli też się bawią, chodzą na imprezy, a tam zazwyczaj spożywają
alkohol. Ja bardzo lubię próbować różnych
alkoholi, a także uwielbiam wszelkiego rodzaju
drinki, dlatego gdy wypatrzyłam halloweenowe koktajle u Marthy Stewart, od razu wiedziałam co przygotuje w tym roku na noc strachów. Od razu sprawdziłam czy i gdzie można kupić czarna
wódkę i pognałam do sklepu, poczynić odpowiednie przygotowania.
Drinki mnie oczarowały, są idealne na Halloween, ale także na każda inna imprezę, szczególnie jednak na jakąś tematyczną np. biało/czerwono/żółto-czarna.
Duch na cmentarzu:40ml czarnej
wódki (Eristof)40ml khalua1 łyżka
lodów waniliowychszczypta
gałki muszkatołowej do przybrania
Wódkę wymieszać z
likierem.
Lody włożyć do szerokiej szklanki i zalać
alkoholem, posypać odrobiną tartej
gałki muszkatołowej.Pijany śrubokręt:40ml czarnej
wódki (Eristof)
sok pomarańczowylódWysoką szklankę napełnić
lodem, wlać sok do połowy wysokości, a następnie po odwróconej łyżeczce, delikatnie wlać czarną
wódkę, tak aby utworzyły się dwie warstwy.Straszne Martini:40ml czarnej
wódki (Eristof)ciemny
sok owocowy, najlepiej czarne Frugo, lub
sok z czarnej porzeczkilódSzklankę wypełnić
lodem, wlać
wódkę i uzupełnić
sokiem.
Na zdrowie !