Cukinii moc i mnogość w ogródku...Czas przerobić je na pyszne kakaowe ciasto :)Dla osób o średnim wyczuciu smaku, cukinia jest niewyczuwalna... rzekłabym, że wyczuwalny jest świąteczny piernik ;)Próbujcie... zasmakujcie... i poczujcie święta ;)Składniki:6 jajek2 szklanki cukru1 łyżka cukru waniliowego2 łyżki kakao3 łyżeczki cynamonu3 szklanki mąki3 łyżeczki proszku do pieczenia1 szklanka oleju z pestek winogron3 szklanki startej cukiniiPrzygotowanie:W dużej misce ubijamy jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Do masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Ucieramy wszystko mikserem. Na końcu dodajemy olej i startą cukinię (odciśniętą!) i jeszcze raz wszystko miksujemy.Dużą blachę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Na tak przygotowaną blachę wlewamy ciasto i pieczemy 50 - 55 minut w 180 stopniach.Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem lub nie... :)Pycha!