Unoszący się zapach świeżego ciasta, świeżo zaparzona herbata i oczekiwanie na Męża :) Czyli piątkowe popołudnie w kuchni... Jak na pierwszą upieczoną w życiu babkę piaskową z kominem to moja ma tylko jedno pęknięcie :) Smak rekompensuje wszystko!Składniki:2 szklanki mąki ziemniaczanej6 łyżek mąki pszennej1,5 szklanki cukru kryształucukier waniliowy6 jajekkostka margarynyłyżka octu6 łyżek oleju2 łyżeczki proszku do pieczeniatłuszcz do formyPrzygotowanie:Mąki ziemniaczaną i pszenną oraz proszek do pieczenia przesiej do miski.Margarynę utrzyj z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodawaj po jednym całym jajku i utrzyj na gładką masę. Stopniowo wsypuj do niej przesiane mąki z proszkiem. Następnie wlej ocet i olej i całość utrzyj na gładką masę.Formę na babkę z kominem dobrze nasmaruj tłuszczem i wlej do niej ciasto.Piecz 45 minut w 180 stopniach. Najlepiej sprawdzić czy jest gotowe patyczkiem do szaszłyków.Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub czekoladą.Mnie najbardziej smakuje sama z dobrą herbatą :) :)Smacznego!