Wykonanie
Kolejna jeszcze zdrowsza odsłona batonów
kokosowych tym razem z dodatkiem
awokado, które jest jednym z najzdrowszych
owoców na świecie, dlatego polecam zrobić tę wersję, żeby cieszyć się zdrowym i przepysznym deserem bez wyrzutów sumienia :)
Składniki :Na pół kwadratowej blaszki- 1 i 1/2 szklanki
wiórków kokosowych ( najlepiej niesiarkowanych)- 3-4 łyżki
miodu- 4 łyżki
oleju kokosowego- 1
awokado (dojrzałe)Polewa ( można pominąć)-
gorzka czekolada (100g) lub
olej kokosowy wymieszany z
kakao i
miodem:- 1/4 szklanki
oleju kokosowego- 2 łyżki
miodu- 1/4 szklanki
kakaoPrzygotowanie:Wymieszać wszystkie składniki w blenderze, można też zrobić to ręcznie, wylać na blaszkę wyłożoną papierem na tyle ile starczy ( wychodzi połowa blaszki) i włożyć do zamrażarki, przygotować polewę i wylać na wierzch masy z
awokado, trzymać w zamrażarce przez ok 45 minut, później trzymać w lodówce.