Wykonanie
:)Szybka, łatwa, zdrowa- czego chcieć więcejSkładniki (2 porcję):~120g
makaronu świderki, np pełnoziarnistego~pół małej
cukinii~duży
pomidor~70-80 g
fasolki szparagowej~pół
papryczki chili~sól,
pieprz,~łyżeczka
olejuWykonanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie,
Fasolkę gotujemy na parze ( ok 10 min) lub w wodzie,Na
oleju smażymy bardzo cienko pokrojoną
cukinię oraz drobniutko posiekaną
papryczkę chili, smażymy chwilę.Dorzucamy pokrojoną na pół, ugotowaną
fasolkę- smażymy parę minut.
Pomidora parzymy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnie,Doprawiamy
solą i
pieprzem.Smażymy parę minut aby smaki się połączyły.Mieszamy na patelni z
makaronem.Na ciepło na obiad,Na zimno-
sałatka :)