Wykonanie
Wreszcie zrobiło się ciepło i można smakować sezonowe
owoce. Gdyby jednak ktoś miał ochotę na nieco
czekolady,
trufle są strzałem w dziesiątkę. Pierwszy raz robiłam takie nadziewane
twarogiem i przyznam, że są naprawdę smaczne. Ciekawy posmak nadaje im
skórka pomarańczowa, a także sprawia, że nie są mdłe. Polecam wypróbować :)

Co potrzebujemy: (ok 15 sztuk)250 g chudego
twarogu0,5 szklanki
płatków czekoladowych (np. cookie crisp)4 łyżeczki
brązowego cukru2 łyżki kandyzowanej
skórki pomarańczowej1,5 tabliczki
czekolady deserowej1. Rozdrabniamy
płatki przy pomocy blendera. Następnie dodajemy do nich
twaróg,
cukier i
skórkę pomarańczową. Wszystko razem raz jeszcze miksujemy.Z masy formujemy kulki wielkości małego
orzecha włoskiego, a następnie wkładamy na 1 h do lodówki. (masa może być lepka i klejąca)2. Schłodzone kulki, obtaczamy w roztopionej
czekoladzie (jak to zrobić? >>KLIK<<).Raz jeszcze chłodzimy w lodówce przez około 1-2 godziny.Można je przechowywać przez kilka dni w lodówce.SMACZNEGO :)