Wykonanie
Po długiej nieobecności wracam i to z przepisem mojego chłopaka. Cykl jego przepisów nazwałam Kuchnia Konara i czasem jeszcze pojawią się na blogu. Przeprowadzka zachęciła go do nauki gotowania. Miło, gdy czasem to nie Ty musisz zrobić obiad ;)Dziś zaserwowano pulpeciki w
sosie borowikowym (niestety takim z paczki, ale od czegoś trzeba zacząć). W połączeniu z
kaszą gryczana i
ogórkami konserwowymi, było całkiem pysznie - przyznaję ;]
Co potrzebujemy: (3 porcje)200 g
mięsa mielonego2
torebki kaszy gryczanejsos borowikowyogórki konserwoweprzyprawy -
zioła prowansalskie,
sól,
pieprz, ostre
przyprawy itp.
śmietana (opcjonalnie)1. Sos przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Przyprawiamy według uznania - u nas np.
zioła prowansalskie,
sól,
pieprz, ostra
przyprawa do kurczaka.2. Z
mięsa mielonego formujemy kulki. Obtaczamy je w
bułce tartej z
przyprawami. Podsmażamy na patelni, a następnie zalewamy je przygotowanym wcześniej sosem. Możemy dodać nieco gęstej
śmietany. Wszystko dusimy na patelni przez około 10-15 minut.3. Podajemy z
kaszą gryczaną i przygryzamy
ogórkami konserwowymi ;)SMACZNEGO ;]