ßßß Cookit - przepis na Najłatwiejszy tort

Najłatwiejszy tort

Wykonanie

1 szklanka kaszy manny
1 szklanka mąki
1 mały proszek do pieczenia
1 kg jabłek
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
pół kostki margaryny
3 łyżeczki mleka
pół szklanki cukru pudru
skórka starta z połowy cytryny
cynamon
Mannę, mąkę i cukier wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jabłka obrać i zetrzeć grubo na tarce. W tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką układać : warstwę produktów sypkich, warstwę jabłek, ponownie produkty sypkie i na koniec jabłka. Każdą z warstw posypać cynamonem. Całość pokryć wiórkami margaryny. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 170 stopni przez 45 minut. Po wyjęciu z piekarnika gorący tort polać polewą przygotowaną z cukru pudru zmieszanego mlekiem i skórką cytrynową.
porada:
Żeby na budyniu nie zrobił się kożuch, przykryć go szczelnie folią spożywczą tak, aby dotykała całej jego powierzchni.
Źródło:http://swietne-przepisy.blogspot.com/2015/09/najatwiejszy-tort.html