Wykonanie
Dania i ciasta na każdy dzień!Social IconsStronyOstatnio dodaneLista zaprzyjaźnionych blogówAktualnościNajczęściej używane w kuchni miary1 szklanka
mąki - 150 g1 szklanka
cukru - 220 g1 szklanka
mleka - 1/4 l1 łyżka
oleju - 14 g1 łyżka
śmietany - 15 g1 łyżeczka
soli - 6 g1 łyżeczka
proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka
mąki - 16 g1 łyżka
bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .środa, 23 września 2015Umyć
kurczaka pokroić i nasolić położyć na blaszce, upiec w piekarniku na zloty kolor, do brytfanki wlać ½ szkl
oleju i przysmażyć na nim 10
cebul pokrojonych w piórka, uważać by nie spalić
cebuli, ma się zeszklić, na
cebulę wyłożyć
kurczaka dodać
koncentrat pomidorowy zlać też cały sos od
pieczenia mięsa uzupełnić płyn
wodą żeby
mięso było przykryte jeśli jest zbyt kwaśny sos można dać łyżkę
cukru pogotować 5 min na końcu dać nać
pietruszki sporo, podawać z
ryżem na sypko