Wykonanie
Dania i ciasta na każdy dzień!Social IconsStronyOstatnio dodaneLista zaprzyjaźnionych blogówAktualnościNajczęściej używane w kuchni miary1 szklanka
mąki - 150 g1 szklanka
cukru - 220 g1 szklanka
mleka - 1/4 l1 łyżka
oleju - 14 g1 łyżka
śmietany - 15 g1 łyżeczka
soli - 6 g1 łyżeczka
proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka
mąki - 16 g1 łyżka
bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .piątek, 19 czerwca 20155 jaj1 szklanka
oleju1 1/2 szklanki
cukru3 szklanki
mąki1/3 szklanki
wody2 łyżeczki
proszku do pieczeniaBiałka ubić na sztywno dodając stopniowo
cukier,
potem przesianą
mąkę i 2 łyżeczki
proszku do pieczenia. Obrać 2 kg
jabłek pokroić w ósemki opłukać wsypać do ciasta dokładnie wymieszać wylać na blaszkę piec w 180 stopniach około 35 do 40 min przed wyjęciem sprawdzić wykałaczką czy ciasto nie jest surowe.