ßßß
Wszyscy chyba czekamy na długi weekend, tym bardziej, że pogoda zapowiada się prima sort. Podczas upałów należy oczywiście nawadniać organizm, ale ja osobiście nie lubię pić wody. Sok, smoothie, koktajl to inna sprawa! Świeży, pachnący, o pięknym kolorze i aksamitnej konsystencji. Tym razem zrobiłam wersję wegańską - tylko na mleku kokosowym, ale z racji tego, że nie jestem weganką, następnym razem wymieszam mleko krowie i kokosowe w równych proporcjach; koktajl będzie nieco rzadszy, ale za to bardziej...mleczny :)Składniki:2 garści umytych truskawek bez szypułek (w zimie można użyć mrożonych)1/2 puszki mleka kokosowego1 łyżeczka mioduew. listki miętyPrzygotowanie:1. Truskawki, mleko kokosowe, miód i ew. listki mięty dokładnie zblendować. Koktajl rozlać do szklanek. Podawać schłodzony.Jeśli mleko kokosowe jest gęste, można dodać nieco wody gazowanej lub zwykłego mleka.