Pieczona kukurydza z chili i limonką to potrawa idealna dla tych, którzy w niewyjaśnionych okolicznościach weszli w posiadanie większej ilości limonek i nie mają pomysłu co z nimi zrobić. Sok z limonki świetnie neutralizuje nieco mdły smak kukurydzy.Składniki:4 kukurydze4 limonkiok 50 g masłamała papryczka chili2 łyżki natki pietruszkisól, pieprzPrzygotowanie:1. Papryczkę chili i natkę pietruszki drobno pokroić.2. Z dwóch limonek zetrzeć skórkę.3. Masło utrzeć z natką, skórką z limonek, solą, pieprzem, a następnie dodać posiekaną papryczkę i dokładnie wymieszać.4. Liście kukurydzy odwinąć, posmarować kolby masłem z dodatkami, ponownie zawinąć kolby w liście.*Można dodatkowo owinąć kolby folią aluminiową.5. Kukurydzę piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około pół godziny. Po tym czasie należy sprawdzić czy kukurydza jest wystarczająco miękka. Jeśli nie, można piec jeszcze ok. 10 minut.6. Podawać obficie skropione sokiem z limonki. Dobrze smakuje na ciepło i na zimno.