Wykonanie
przepis:duży
banan2 łyżki
mąki pełnoziarnistej2 łyżki
mąki sezamowejok.1/3/ pół szklanki
wodysos:łyżka karobu2 łyżki
wodyłyżeczka tahini+sezam do obsypania
Mąkę dokładnie wymieszałam z
wodą do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Banana pokroiłam na grube plastry, moczyłam w
mące i nakładałam łyżeczką na rozgrzaną patelnię teflonową. Smażyłam do zarumienienia z obu stron. Składniki na sos dokładne wymieszałam i oblałam całość. Dodatkowo obsypałam
sezamem.Kiedy spróbowałam pierwszy raz
kiwi w cieście, wiedziałam, że muszę wypróbować innych
owoców! A wszyscy chyba już znają moją ogromną miłość do
sezamu, dlatego
banan nie mógł
mieć innego towarzystwa :) Dziś szczególnie potrzebowałam dodać sobie
sezamowego kopa, bo znów czekają mnie dwa sprawdziany. Przynajmniej nastawienie od razu się poprawiło!pytania?-ASKinstagramMiłego dnia :)