Wykonanie
Sezon na
dynie na mojej działce rozpoczął się już jakiś czas temu ;-) Dla odmiany, zamiast zupy czy zapiekanki, zrobiłam ciasto. Bardzo lekkie, z niewielką ilością
mąki (kokosowej!). Słodzone jedynie
bananami, lecz jeżeli lubicie ciasta mocno słodkie, polecam dorzucić 3-4 łyżki np.
ksylitolu czy
cukru kokosowego.Składniki:3 bardzo dojrzałe
banany150 g
mąki kokosowejpuszka
mleka kokosowego100 ml
wody500 g dyni startej na grubych oczkachWykonanie:Piekarnik nastawiamy na 175 stopni.
Banany rozgniatamy widelcem na papkę, dodajemy
dynię,
mleko kokosowe i
wodę, mieszamy. Następnie dodajemy
mąkę i ponownie dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do formy i umieszczamy w piekarniku. Pieczemy przez ok. 35 min.
Smacznego!