Wykonanie
przepis:5 łyżek
płatków owsianychpół bardzo dojrzałego
bananałyżka
mąki żytniejłyżeczka sproszkowanego korzenia maca2
suszone śliwkiłyżka
migdałówłyżka
żurawinyPłatki,
mąkę i maca mieszamy z pokrojonymi
migdałami i
suszonymi owocami. Dodajemy rozgniecionego
banana i dokładnie łączymy (najlepiej widelcem) aż masa zacznie się lepić. Formujemy
ciasteczka, układamy na papierze do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach ok.15 minut .Te
ciasteczka pierwszy raz widziałam u Darii i od tamtego czasu powtarzam je nałogowo :) Składniki zawsze mam pod ręką, a
ciasteczka są gotowe w 20 minut! Świetnie nadają się do szkoły i na śniadanie, jako alternatywa dla klasycznej owsianki :)A dziś pierwsza lekcja: sprawdzian z niemieckiego. Więcej chyba dodawać nie muszę...pytania?-ASKinstagramMiłego dnia!