Wykonanie

Od kilku lat w każdy weekend majowy jeździmy otwierać sezon
lodowy do ulubionej lodziarni w sąsiednim
mieście. Stało się to tak ważnym rytuałem, że nawet deszcz, śnieg czy gradobicie nie zniechęci mnie do wyjazdu po te upragnione dwie kulki
lodów. Więcej zjeść nie
mogę, mimo największych chęci, bo porcje są tak duże, że już dwie gałki wystarczą, żebym przestała odczuwać smaki z powodu zimna ;) Skoro więc majówka kojarzy mi się tak mocno z
lodami - to będzie dzisiaj
lodowy deser! Szybki i łatwy do zrobienia (to tylko trzy składniki!), w sam raz kiedy trzeba wymyślić coś dobrego dla większej liczby osób. Przepis wypatrzył mój brat - fan kanału "Kocham Gotować" na Youtube. W lecie nie ma litości dla blendera i prawie codziennie robi shake'a z różnymi wafelkami/batonikami. W końcu dopadł mnie i kazał spróbować - no i musiałam przyznać, że dobre! Ostrzegam tylko, że mocno zapychające, zwłaszcza że porcja jest spora ;) Autor przepisu stworzył ten
lodowy koktail na wzór Krushera z KFC. Czy
napój smakuje jak oryginał? Niestety nie mam pojęcia, ale polecam do sprawdzenia! ;)Składniki (na jedną, dużą porcję):700 g
lodów waniliowychok. 200 ml
mleka (można dać mniej lub więcej, w zależności od porządanej konsystencji)1 Kit Kat/ wafelek/ kilku sztuk ulubionych
ciastek (ja użyłam Góralka
mlecznego i nugatowego)
Lody i
mleko odmierzyć do kielicha blendera lub miski. Batonik drobno posiekać (w przypadku
wafelka nie jest to tak istotne) i wrzucić do
lodów. Zmiksować, sprawdzić czy shake osiągnął konsystencję taką, jak lubimy. Przelać do szklanki i od razu podawać.Smacznego!

Źródło przepisu: na podstawie filmiku z kanału "Kocham Gotować"