Wykonanie
Tuńczyk z puszki nie jest może jakimś wykwintnym produktem, ale ma wiele zalet. Przede wszystkim zawsze można go
mieć w szafce i wykorzystać w razie potrzeby do przygotowania smacznego obiadu na szybko. Szczególnie polecam ten przepis, bo z prostych składników powstaje zaskakująco ciekawe, aromatyczne danie o azjatyckim charakterze. Oryginalnie te placuszki nazywają się Chamchijeon i są popularną w Korei Południowej przekąską, często zabieraną w lunch boxach.- 1 puszka
tuńczyka- 1
cebula, posiekana- 1
dymka, posiekana- 1 łyżeczka
oleju sezamowego- 2 łyżki
mąki pełnoziarnistej- 1
jajko- 2 ząbki
czosnku, wyciśnięte- 2 łyżki
oleju1) Wymieszać wszystkie składniki.2) Nakładać porcje na rozgrzany
olej, spłaszczyć, wyrównać i smażyć po ok. 3 minuty z każdej strony.Czas przygotowania: 15 minutLiczba sztuki: 8Kaloryczność jednej sztuki: 60 kcal