Wykonanie
Nawet kiedy nie ma się czasu trzeba coś jeść;) Dlatego ten przepis przyda się wszystkim zabieganym osobom, a w obecnym czasie zwłaszcza studentom. No i może fanom piłki nożnej;D Bo komu by się chciało teraz zajmować długimi przygotowaniami i zmywaniem. To danie można zrobić bardzo szybko, nie zostawiając przy tym góry naczyń do zmywania. A przy tym jest takie pyszne! To naprawdę świetne połączenie, choć można by być nieufnym w stosunku do zestawienia
makaronu i
ziemniaków. Tymczasem okazało się, że znalazłam chyba jedno z ulubionych dań, letnie, aromatyczne dzięki pesto, bardzo sycące i proste w przygotowaniu. Polecam:)- 300g
młodych ziemniaków- 220g spaghetti (użyłam pełnoziarnistego)- 180g zielonej
fasolki- 100g pesto genovese-
sól,
pieprzW dużym garnku zagotować
ziemniaki pokrojone w plastry.Po kilku minutach dodać
makaron, a następnie
fasolkę pokrojoną na kawałki.Po ugotowaniu całość odcedzić, zachowując kilka łyżek
wody.Przenieść z powrotem do garnka, dodać pesto i zachowaną
wodę.Doprawić
solą i
pieprzem i dokładnie wymieszać.Przepis z książki "Wegetariańskie dania. 101 sprawdzonych przepisów" BBC Good Food.Czas przygotowania: 20 minutLiczba porcji: 3Kaloryczność jednej porcji: 420 kcal